Dansken gikk ned i laydown 7spar da Voll undertrumfet!

Fra Copenhagen Bridge invitational har vi fått nok ett spill av Roar Voll. Det handler om å ikke gi opp, men gi motparten en mulighet for å lese kortene feil! Det er slike spill som skiller en god spiller fra en virkelig god.

Som vi ser av meldingene meldte det Danske paret seg helt opp i 7, som er rimelig frisk. Tilfeldigvis gir finessen i hjerter en 50 % mulighet for hjemgang, kombinerer du denne med muligheten for en skvis i de røde fargen mot nord, evt at ruteren spiller seg uten taper har du en noe større sjanse, men ikke nok til at jeg synes det er en god kontrakt med IMP scoring.

Roar kunne se at alle veier førte frem for spillefører da blindemann kom ned. Kløver i utspill gikk til damen og esset fulgt av ny kløver til stjeling. Spar ess avslørte 4-0 i trumf. Nå fulgte hjerter til esset og en kløver til stjeling med knekten.

Roar så at her var slaget rimelig tapt så han UNDERTRUMFET for å indikere avkastproblemer.

Dansken begynte nå å tenke. Hva var det nordmannen holdt på med? Kunne det være han hadde Dxx i hjerter og Dxxx i ruter? Det var vel eneste grunn til å undertrumfe!

Dansken stolte på Roar og satset på Dxx i hjerter, han fortsatte derfor med spar til nieren på hånden. Nå tok han også K D i trumf med avkast av to ruter hos vest. Når han nå fortsatte med hjerter til kongen og hjerter til stjeling måtte det bli en beit da forbindelsene var brutt for å hente stikk på ruter 10!

Vi tipper det er en frustrert danske som enda rister på hue når han titter igjennom spillstensilene, og Voll kommer ikke på audiens hos prinsen neste år!