Vokter du deg for 4-1 sitsen i trumf?

Her forleden kom jeg over dette spillet, et spillepoeng det kan være fint å notere ned for den ambisiøse leser.

Spar 7 i utspill løp til knekt fra øst og esset hos syd.

Planen for hjemgang er nå å gi bort på E K i trumf samt la ruter knekt seile. Hvis øst vinner med kongen vil vi kunne trumfe den siste ruteren og alt ordne seg greit, hvis da ikke trumfen er fordelt 4-1.

Syd fortsatte med trumf , liten fra vest, 9 fra nord og 8 fra øst. Hvis spillefører er uforsiktig er det nå fare på ferde. En ny trumf vil vest gripe tak i og fortsettemed E K i trumf og siste trumfrunde. Nå vil det plutselig blir tyngre å vinne 10 stikk. I praksis vil spillefører ende opp med 2 tapere i ruter og gå en beit!

Syd forutså dette og stolte på at åtteren var et ærlig kort fra øst. Han skiftet derfor fot og spilte ruter ess, ruter til trumf. Kløver til esset og ny ruter til trumf. En forsiktig løsning for å sikre hjemgang hvis trumfen var fordelt 4-1.

Nå kunne vest velge å overtrumfe, fortsette med trumf konge for å stoppe at syd fikk stjålet den siste ruteren. Eller han kunne kaste et kort og se spillefører spille seg hjem til nord i spar og trumfe nok en ruter.

Syd ble belønnet med hjemgang for sin forsiktighet, jeg håper du også passer på neste gang 4-1 sits i trumf truer din suksess som spillefører!