De siste Norgesmestere for PAR

2000 – Skien

Per Erik Austberg – Geir Helgemo

En finale som vekslet. Gravanes-Kvangraven så lenge ut til å sikre medalje, men falt av siste dag. Bakke-Høyland hadde kjempet hele finalen og lå 5 fattige poeng bak vinnerparet før siste runde. De fikk to dårlige spill og Helgemo-Austberg vant med større margin enn finalen under ett kanskje kunne tilsi. Tom Høiland-Øystein Jensen spilte sin 8 finale som makkerpar (over 10 år) og hentet rutinert bronsemedaljen.

2001 – Stavanger

Sam Inge Høyland – Odin Svendsen

Dette ble en forrykende finale hvor en appell kunne rokkere rundt på medaljørene. Odin og Sam Inge så ut til å ro det hele greit i land, men siste sesjon ble tung og -150 poeng ga femte siste plass i sesjonen. Forfølgerne manglet noen få poeng og gutta slapp med skrekken. Det var nok en god følelse å vinne selv med en slik siste sesjon! Bakke-Høyland tok sølv for andre år på rad.

2002 – Skien

Jon Egil «Turbo» Furunes – Tor Helness

Tor og Turbo ledet før siste dag NM med over 400 poeng og var allerede da over den «normale» vinnerscoren. Det var akkurat det som skulle til, gutta spilte middels siste dag og vant likevel med 250 poeng! Dette året ga også Jo-Arne Ovesen sin første medalje (Bronse) etter at han og makker Alf Helge Jensen hele turneringen kjempet om medalje.

2003 – Stavanger

Dette året var det 83 par! I finalen. På grunn av en feil av arrangør måtte man utvide antall par og for første gang ble det derfor oversitt i parfinalen! Tor og Turbo var hele veien med i teten og vant til slutt en klar seier. Blant flere utfordrere leverte Brødrene Skoglund, Munkvold-Olaussen og Sælendsminde - Malinowski alle en god finale

2004 - Trondheim

Eskil Hagen - Tor Ivar Bang

Eskil og Tor Ivar kom fra monrad par og ble det første par som gikk den veien og ble norgesmestere. Det var en klassisk og jevn finale hvor ingenting var avgjort før siste kort var spilt. En overraskende og populær seier.

2005 - Lillehammer

Nils Kvangraven - Tom Høiland

Omtalt som tidenes mest spennende fotofinish. Nils og Tom kjempet hele turneringen med Helgemo-Helness om tittelen og mot slutten så det ut som gullet glapp da HH trakk ifra. HH ble sågar avbildet som vinnere etter siste runde. Men det lå to appeller til behandling som endret til seier for Nils og Tom med 3 poengs margin.

2006 - Lillehammer

Geir Helgemo - Tor Helness

Geir og Tor fikk raskt sin revansj og viste alle de andre ryggen. Brødrene Skoglund var lenge med, men til slutt ble det 2 % seiersmargin.

2007 - Lillehammer

Geir og Tor forsvarte tittelen med knapp margin da Jim Høyland og Tor Bakke fulgte de helt inn til døra. 40 poengs margin, eller 0,28 % er mindre enn ett spill.

2008 - Lillehammer

Håkon Kippe - Baard Olav Aasan

Dette var året da kløverføringer virkelig kom i vinden. BOA dominerte NM par og det var ingen tvil om hvor seieren skulle gå. Solid margin ned til Terje Lie – Espen Kvam som dette året tok en av mange medaljer. Geir og Tor fikk bronse, og var nok litt skuffet over å ikke klare 3 på rad.

2009 - Lillehammer

Jim Høyland - Tor Bakke

Jim og Tor fikk «endelig» sitt gull etter å ha kjempet om seieren flere ganger. Det var trampeklapp under premieutdelingen fra bridgevenner som syntes dette var ytterst fortjent. Sam Inge Høyland og Trond Hantveit satte også her preg på finalen og ga de kamp inn til døren. Et makkerpar som siden har vært med å prege flere NM finaler.

2010 - Lillehammer

Håkon Kippe - Ivar Berg

Håkon tok sitt andre gull sammen med eldstebror Berg. Det har ikke vært mange norgesmestere med sterk kløver de siste årene, men i 2010 satt det som ei kula. Tarjei Ech Hansen og Jørn Åselid leverte en solid finale, men det holt bare til sølv.

2011 - Lillehammer

Jo Arne Ovesen - Bjørnar Halderaker

Dette ble også en dramatisk finale med tidenes laveste vinnerscore. Lenge så det ut til at Lars og Harald Eide skulle ta en populær seier, men Jo Arne og Bjørnar holdt det hele inn etter at begge par spilte minus i siste sesjon. 2,2 poengs margin er lite. Jo Arne og Bjørnar ble det andret paret som klarte å vinne NM par etter å ha kvalifisert seg igjennom Monrad Par.

2012 - Fredrikstad

Nils Kvangraven - Terje Lie

Nye tider og nye makkerpar. Dette året var Nils og Terjes første som makkere. De leverte en solid finale og seieren var vel aldri truet, selv om Trond og Sam Inge kom som ei kule i siste sesjon ble det nesten 1 % margin.

2013 - Fredrikstad

Dette året var det bare to par på banen. Rune Andersen og Peter Marstrander leverte en forrykende finale, men måtte til slutt gi tapt for Nils og Terje som nok en gang holdt løpet ut med en solid sluttscore. Rune og Peter ville vunnet de fleste av de siste finalene med sin sluttscore.

2014 - Lyngdal

Håkon Kippe - Tor Eivind Grude

Regjerende mestere Nils og Terje ledet etter andre dag og så ut til å kunne få den 3 tittelen på rad. Men dyktige trøndere ville det annerledes og var hele finale med og kjempet. Til slutt ble det en fortjent seier og Håkons tredje tittel med sin tredje makker! Tor Eivind kronet en fantastisk sesong etter VM- og NM gull tidligere i sesongen!

2015 - Sandefjord

Jo-Arne Ovesen - Finn Brandsnes

Finn og Jo-Arne ledet store deler av finalen og vant et fortjent NM gull. Rune Anderssen og Peter Marstrander var nok en gang med helt inn, men manglet det siste i innspurten. Kai og Ronny Jørstad vant en populær bronsemedalje, men var kanskje litt skuffet etter å ha ledet til nesten halvspilt finale.