Nok et innspill en høstkveld

Nok en gang besøker vi vennegjengen som koste seg en høstkveld med bridge og sosial omgang.

Dette spillet lignet da veldig på forrige spill, det kan ikke være tilfeldig?

Vest følte vel nesten han kunne kjenne igjen dette spillet. Han kunne enda kjenne smerten fra forrige spill av å bli innspilt på hjerter konge og her hadde han og blindemann nesten helt samme kort og meldingene gikk helt likt!

Spar i utspill stakk øst med esset, syd fulgte med spar 3. Kløver 2 fulgte til 7, konge og 8. Ny kløver stakk øst med esset, syd fulgte med damen. I neste stikk spilte øst spar 8 til kongen hos syd.

Syd tenkte seg litt om før han spilte hjerter 2, hva gjør du nå?

Vest var helt sikker på at vennene hadde det gøy med han og ga han samme prøven som han feilet på sist. Klok av skade la vest i hjerter konge som nord vant med esset.

Men nå tok spillet en litt annen vending da ruter konge ble spilt fra nord og øst stakk med esset!

Kortene så nemlig ut som dette

Øst spilte hjerter 10 til knekten hos syd som nå tok ut trumfen og kunne forlange sin kontrakt

Nok en gang hadde syd satt vest på prøven og ble rikelig belønnet. Syd kunne se kontrakten var født 8 stikk hvis ikke motspillet klusset det til. Den teoretiske sjansen for hjemgang var singleton konge i hjerter, men oddsen er da mye større for kongen doubleton! Derfor satte syd motspillet på prøve og håpet de var så flinke at de faktisk så innspillet truet og avblokkerte fra kongen doubleton!

Da det skjedde var belønningen at taperen i hjerter ble tryllet vekk og kontrakten vunnet.

Uansett hva øst spilte tilbake vant spillefører resten av stikkene for vunnet kontrakt. Vest satt enda en gang skuffet tilbake, tenk å bli lurt to ganger av samme posisjon!