En høstkveld med innspill

Dette spillet dukket opp en tidlig høstkveld ved det grønne bord. Noen gode venner koste seg med bridge i et sosialt lag. Bedre enn det kan vi vel ikke ha det?

Dette spillet ble en snakkis, kanskje det var noe å lære her?

Spar i utspill til damen hos øst vant første stikk. En liten kløver fra øst gikk til kongen hos vest som spilte kløver tilbake til østs ess. Spar ble så stukket med esset av syd.

For oss som ser alle kortene ser dette ut til å være født 8 stikk med ruter som trumf. Øst-Vest vinner 1 stikk i spar, 2 i hjerter og 2 i kløver.

Men vår venn i syd ville gjøre et forsøk, ser du hvordan kortene kan kombineres for å få det til?

Hvis hjerteren er fordelt 4-2 hos øst-vest kan det være en blokkering eller så er det lurt å gi motspillet prøven tidligst mulig.

Syd spilte derfor en liten hjerter til esset, vest fulgte med knekt og øst med liten.

dermed var jobben gjort, nå fulgte ruter konge, ruter til ess. Kløver dame med avkast av hjerter og en spar til stjeling.

posisjonen var blitt denne

en hjerter ble spilt. Vest kom inn på kongen, men måtte nå spille spar eller kløver tilbake som ga spillefører en «ruff’n sluff». Altså spilte vest til dobbelt renons hvorpå nord trumfet og syd kastet hjerter taperen.

dermed kunne syd notere 9 stikk og hjemgang.

for oss som ser alle kortene var det selvsagt «lett» å legge i hjerter konge første gang fargen ble spilt, men akk så vanskelig for den som bare ser sine egne kort og blindemann.

Vest var litt skuffet over seg selv som ikke klarte prøven, men måtte gi syd kred som tidlig spilte hjerter til esset og satte opp den lure posisjonen før vest rakk å se hva som ville komme.