Mesterspilleren Roger leker seg i motspill

Mesterspilleren Roger og vennene hans har vi hatt besøk av her på bloggen tidligere. Denne gangen har Roger satt seg selv i motspill og da er det sjelden vennene gjennomfører et spill uten at de får en vennlig korreks.

Jan oppvurderte hånden sin til 18-19 NT og Stein gikk på til utgang slik de fleste av oss ville gjort.

Roger lyttet til meldingene og konkluderte med at kløverfarge hos makker var beste mulighet for beit, han spilte derfor ut kløver knekt, 3, konge og ess.

Jan hadde bare et inntak hos nord så han valgte å spille ruter ess og ny ruter. Men Roger var nok en gang fremme i skoen. Ettersom Bias la kongen i første stikk var det små sjanser for beit i kløver. Når en spiller av Jans kaliber spiller ruter ess tyder det på langfarge og da må motspillet hente sine stikk kjapt. Sjansen måtte være i hjerter, men da måtte makker komme inn.  Roger fulgte derfor med ruter KONGE under esset!

Jan smilte lurt til Roger da han fortsatte med ruter, men smilte tørket vekk da Roger måtte følge med sekseren og Bias kom inn på ruter dame!

De tre vennene kunne se Bias svette i panna når han la inn en lengre tenkepause. Når Roger avblokkerer en konge på denne måten må det da bety noe spesielt. Ved et blikk på blindemann var det ikke andre farger enn hjerter å angripe.

Bias spilte derfor Hjerter Dame tilbake. Nå gikk blikkene over til Jan, hvis han følger med kongen vinner Roger med ess, fortsetter med hjerter 10 og hjerter 7 som gir Bias to stikk til å hjerter for en beit.

Jan kjente sin venn Bias, han hadde enda ikke på sine 50 år som bridgespillere underspilt et ess, så her var det enkelt å plassere esset hos Roger. Jan la derfor liten hjerter i håp om å blokkere fargen.

Men nok en gang var Roger på høyden, han avblokkerte HJERTER 10.

Bias så helt stresset ut når damen vant stikket. Men uansett hvor lenge han tenkte så var det vel ikke annet å gjøre enn å spille hjerter. Hjerter 4 ble derfor spilt tilbake til konge og ess.

Jan skulle til å forlange sin kontrakt, etter at Roger fulgte med tieren i første stikk måtte jo dette være en blokkering!

Men Roger spilte hjerter 7 og dermed satt Bias med kn 8 bak nords 9 5 og kunne forlange to stikk til for en beit.

Jan ristet på hodet,

-nei nå var du helt umulig Roger. Først avblokkerer du ruter konge, så avblokkerer du hjerter 10. Dette kan vi virkelig ikke klare å forsvare oss mot!

Jo du kunne vel det smilte Roger lurt til Jan. Hva om du i stikk 2 spiller spar til damen fulgt av en liten ruter til nieren. Nå må jeg vinne med kongen, men uansett hva jeg spiller tilbake kan du stikk spar konge med ess og spille en ny finesse i ruter, på den måten har du 75 % sjanse for å vinne 9 stikk.

Bias smilte til Jan

– ja nå må du høre hva Roger sier, en dobbelt-finesse pleier vi da å få til Jan.

Roger rettet blikket mot Bias,

er du så sikker på at du skal si så mye etter at du gjorde feil i motspillet?

Det var vel ikke helt bra å sette meg på den prøven i hjerter, kan du ikke bare spille en LITEN HJERTER tilbake når du kommer inn på ruter dame? Nå er det enkelt for meg å ta for hjerter ess, hjerter 10 og spille liten tilbake til deg.

Stein reiste seg,

-nå tror jeg vi trenger en liten luftetur på verandaen gutter, skal jeg sette på ny kaffe før vi trekker makkere for de neste spillene?