Skvist i 3 farger i Lyngdal

Lyngdalsturneringen ble arrangert i august og trakk hele 44 makkerpar. Turneringen ble vunnet av Boye og Anders Brogeland. I Lyngdal er de dyktige til å arrangere bridgeturneringer og Rosfjord Strandhotell er en perfekt arena for en slik turnering.

2024-08-24 – 25  Lyngdalturnerningen 2024 (bridge.no)

Dette spillet dukket opp i Lyngdalsturneringen. En 3-farge skvis fikk tatt lurven på vest, en ganske så spesiell posisjon som jeg ikke har opplevd så ofte før. Jeg spilte med Ronny Kolnes.

Etter et litt ukontrollert meldingsforløp ble syd spillefører i 6NT. Vest startet litt uheldig med ruter ess fulgt av ny ruter til kongen. På spar ess la syd merke til åtteren fra øst og ville derfor spille seg hjem på hånden for å spille spar 10 i neste stikk.

Kløver ble derfor spilt til esset hvorpå vest kastet en spar!

Da ble mistanken om en litt røff sits bekreftet. Hvis øst hadde markert ærlig i ruter tydet mye på 5-4-4-0 hos vest og 1-3-3-6 hos øst.

For å sette press på vest var fortsettelsen derfor kløver konge, vest kastet en ruter.

Nå fulgte hjerter til ess og ruter konge, knekten kom greit på fra øst og posisjonen var blitt denne

På ruter 10 kastet øst og syd kløver, men hva skulle vest gjøre?

Spar måtte jo vest holde, så da slapp han en hjerter.

Men da ble fortsettelsen hjerter til knekt, hjerter konge hvorpå tieren falt fra vest og damen fra øst, hjerter 9 tok neste stikk før nord vant de to siste stikkene med konge og dame i spar.

Det var en litt spesiell skvis, og spillefører var heldig som valgte å spille kløver før spar ble spilt andre gang.

Med et annet utspill kan kontrakten fortsatt vinnes, men da må spillefører spilles par 10 fra hånden og la den seile hvis vest ikke dekker. Hvis han dekker faller åtteren fra øst og da kan nieren finesses i neste stikk.  Samme skvis vil da oppstå hvis spillefører rekker å spille ruter to ganger mot nord og kombinerer riktig.