Dette har jeg ikke sett før | 2N med 0 stikk

Noen få ganger dukker det opp spill som virkelig får smilet til å løpe rundt hele hodet. Selv om jeg ble rundspilt og ledd av må jeg nesten fortelle om dette spillet fra en av de daglige robot-turneringene online.

La oss se hva du ville valgt som VEST med følgende kort. Syd er giver, Øst-Vest er i sonen og dette er hva du ser.

Hva tenker du er et vanlig utspill fra denne hånden mot 2NT?

Robot er som kjent ikke helt som oss dødelige, denne gangen ble utspillet singleton i umeldt farge mot grand, robot spilte ut RUTER 10!

Jeg husker en makker av meg for mange år siden gjorde det samme mot 6NT og spilte ut single minorfarge, det rulla opp min K 10 x og gikk ikke akkurat inn i historien som et bra utspill.

Men for Robot er det andre regler, spillet så ut som dette

Ruter 10 i utspill var brutalt mot 2NT.

Robot i øst hentet selvsagt sine SYV ruterstikk. Robot i vest unngikk å kaste styrkekast i hjerter, men kvitta seg med alle de sorte kortene. Så da hjerter dame ble spilt ble kongen fanget og vest hentet de siste SEKS stikkene i hjerter.

Kort fortalt hentet motspillet 13 stikk mot 2NT. Jeg må vel kunne si jeg ble rundspilt av robotene. 0 stikk i frivillig meldt 2NT ga 400 poeng til Robot og ble en aldri så liten katastrofe for min del.

2NT var vel ikke den verste meldingene med min hånd i syd selv om jeg har 4-kort støtte i spar. Maksimum, balansert og honnører i alle farger etter forhåndspass. Det kunne se ut som hjerter kongen spilte bedre og beskyttet utspillet i NT, men så feil kan man ta. En god løft i spar ville vel endt opp med 1-2 beit i 3 spar.

Slik kortene var fordelt ville jeg fått en dårlig spill selv med hjerter i utspill. Det er vanskelig å gjøre annet enn å spille spar fra topp fulgt av kløver ess og kløver 10 rundt til damen. Men 0 stikk ble en aldri så liten kuriositet å ta med seg videre.