Prøv deg som spillefører

Dette spennende spillet dukket opp i oppgjøret mellom DeBotton og Scorway i World Bridge Tour juli event.

La oss se hva du tenker som spillefører etter at vest spiller ut kløver knekt, den lar du løpe til kongen på hånden før spar ni går til ess, spar konge og spar knekt, øst vinner med spar dame og vest kaster en kløver etter å ha fulgt to runder med spar.

Øst vrir ruter 3.

Hvordan spiller du nå for beste sjanse for hjemgang?

Dette er et spennende spill. Du kan nå telle 5 stikk i spar, 2 i hjerter, 1 i ruter og 3 i kløver for 11 totalt. Det 12 stikket kan komme i hjerter eller ruter, men hva er beste sjanse?

Lar du tilbakespillet i ruter gå er det en 50 % sjanse.

Men er det ikke en bedre mulighet å spille på?

Nicolai Heiberg-Evenstad er en av våre mest talentfulle spillere noen gang. Han er midt i tenårene, men spiller på nivå med verdenseliten.

Isolert sett er det også 50 % sjanse for å vinne sin kontrakt ved å stikke med ruter ess og ta finessen i hjerter. Men Nicolai så det ga enda en mulighet hvis han stakk med ruter ess kunne han ta for hjerter ess for å se om hjerter dame falt singleton før han spilte kløver til ess og hentet sparstikkene. Nå kunne han uansett spille hjerter til finesse med knekten, evt kunne damen komme på doubleton hos øst!

Dessverre for Nicolai satt kortene ikke med oddsen denne gangen

Ruter i vri fra kongen doubleton satte spillefører under press. Hjerter tilbake hadde vært enklere for spillefører som da tar ess-konge i hjerter, hvis ikke damen faller følger kløver til ess, sparstikkene fulgt av ruter finessen for kontrakt. Aktuelt sett faller hjerter dame og kontrakt vinnes.

En kløver i retur ville også tatt vekk litt av tilleggsmulighetene, da ville spillefører måtte gjettet hvilken finessen han skulle satset på!