Litt galskap fra 3-divisjon

Jan Arild Olsen

Jan Arild Olsen kjempet om opprykk i helgens 3-divisjon avd I. Det holdt akkurat ikke , men Jan Arild har likevel alltid noen morsomme spill å fortelle om.

Resultat Seriemesterskapet 2022 finner du her: Resultat | bridge.no

Dette spillet gikk ikke helt veien, men kanskje du klarer å få det til?

Jan Arild Olsen – Frank Svindal er ikke er etablert makkerpar. Disse meldingene var skikkelig friske. Hvordan Jan Arild klarer å hente frem 6H mot en passet makker er det bare han som vet.

Vest spiller ut spar 7, øst stikker med kongen og du trumfer. Hvordan ville du spilt kortene videre for å ha beste mulighet for å vinne 12 stikk?

Jan Arild planla å vinne kontrakten ved å trumfe rutertaperne. Han spilte derfor ruter til stjeling, kløver til kongen og ruter til stjeling. Men da han spilte ny kløver kom det hjerter fra øst som spilte tilbake nok en hjerter. Dermed mistet Jan Arild en stjelemulighet og måtte gå en beit.

Spillet så ut som dette

Hva var alternativ spilleføring?

Hvis du ser på meldingene er det rimelig sikkert at øst har 4-6 eller 4-7 i spar og ruter. Hvis øst har 5-6 eller 5-7 blir nok kontrakten tung å vinne.

Det kan være et alternativ å spille god sparfargen hos nord hvis den er fordelt 4-4 hos motparten, men da trenger du at vest har trumf knekt!

En ruter til stjeling blir fulgt av spar til stjeling, kløver til ess og spar til stjeling med kongen. Nå følger en liten trumf fra hånden og du ber om tieren hos nord. Hvis den holder trumfer du nok en spar med trumf dame. En ruter spilles til trumf og posisjonen har blitt denne:

Hjerter ess tar ut trumfen og spar knekt og kløver sikrer kontrakten. Aktuelt så er kløveren fordelt 4-1 slik at motparten vinner siste stikk i kløver.