VM Dagbok | dag 2 – dagen før dagen

Boye testet godstolen i BBO-rommet

Nå har lagene begynt å finne rytmen i de daglige rutiner. Alle kan veien fra hotellet til spillingen, noen har fått spilt seg varme og andre har fokusert på systemforbredelser.

Captains meeting var akkurat så lite presist som forventet og etter et lite teammøte hvor taktikk og plan for VM ble lagt ruslet vi til åpningsseremonien. Den var pompøs og noe voldsom for en sjenert østerdøl. Lydmannen var litt for ivrig og selv om de kinesiske talene ble oversatt til engelsk falt de fleste av lenge før de 40 minuttene med program var gjennomført.

Norske deltagere på åpningsseremonien

Åpningen ble avsluttet med kinesisk buffet, etter 5 av de 15 rettene skal jeg innrømme at jeg sneik meg ut for å finne litt mindre spennende mat å spise, men arrangør hadde ikke spart på noen ting.

WBFs president, Rona, hadde forresten bursdag og ble overrakt en flott plakat/rull med noen fine kinesiske tegn. For øvrig rakk han selv å dele ut noen plaketter og ærespriser motsatt vei da han holdt sin velkomsttale rett i forkant.

Christian fant mottrekk da lydmannen dro på med høyt volum

Så da er alt i orden, alle som fortjener heder og ære har fått det og nå kan spillerne i morgen sette seg rundt bordene vel vitende om at det blir et par uker med spennende spilling.

Tradisjon tro får jeg gi dere nok et systemtips

Når motparten åpner med MULTI 2 ruter kan det være vanskelig å finne beste forsvar. En løsning kan være at du dobler direkte som opplysende dobling mot svake to i spar, mens du melder pass hvis du har opplysende dobling mot svake to i hjerter. Det betyr at følgende meldesekvens er spennende

(2D=multi) – P – (2H) – P

(2S)  – DBL = opplysende med spar, straffebetont!

Lagoppstilling kamp 1

Norge stiller i første kamp med Livgård- Aa og Kvangraven-Tundal. Planen er at Brogeland-Lindqvist blir å spille de to siste kampene med hvert av de to andre parene slik at alle får 2 kamper hver den første dag.