Ungdoms VM | Flott norsk spill i U26 women finalen

Ida Øberg, Sofie G Sjødal, Agnethe Kjensli og Thea Indrebø har imponert alle med sitt flotte spill i Ungdoms VM. Jeg tittet litt på finalens første av fire sett og jentene leverte mange flotte spill.

På dette spillet meldte de norske jentene bedre enn sine kinesiske motspillere, også spilte de bedre! En god kombinasjon når du spiller VM finale!

Indrebø gjorde det lett for seg selv da hun meldte kortene med en gang og gikk innpå med 1NT som betyr 15-18 poeng. Nå kunne de benytte en spesialkonvensjon da Øberg gikk via stayman fors å  å hoppe til 3 hjerter. Det betyr 5-kort spar og 4-kort hjerter. Nå kunne Indrebø fortelle om 3-kort spar og sluttkontrakten ble en fin 4 spar.

Kløver i utspill fra vest gikk via 8 til konge og ess. Indrebø spilte kortene flott da hun gikk over til spar ess og spilte hjerter til konge fulgt av ny hjerter. Øst kom inn på hjerter ess og spilte spar tilbake som Indrebø vant med damen. En kløver til knekt ble så fulgt av hjerter, øst kastet kløver og Indrebø stjal med sin lille trumf.

Nå fridde hun seg elegant med RUTER KONGE. Øst kom inn på esset, men hadde ikke lengre noe motspill. Indrebø kunne notere 11 stikk og 650 etter en lekker spilleføring.

I lukket rom gikk det enda bedre for våre norske heltinner som fikk straffet en sløv kinesisk spillefører, meldingene gikk som dette

Den Kinesiske syd var forsiktig i første melderunde og da makkeren valgte å doble opp ble hoppet til 3NT ikke optimalt, men uansett kontrakten var da ikke til å rokke?

Kjensli startet motspillet med hjerter til ess hos Sjødal som fortsatte med hjerter til kongen hos syd. Spar til konge ble så fulgt av kløver knekt til konge, ess og liten. Spillefører var fortsatt rimelig sikker på hjemgang, det var da bare å hente sparstikkene fulgt av ruter mot kongen?

Men neida, spillefører var kommet til denne posisjonen

og nå valgte hun å spille kløver 9 som fikk seile til tieren hos Kjensli i vest.  Hun tok nå for hjerter dame hvorpå spillefører kastet kløver 7.

Det ble en dyr feil for spillefører. Kjensli leste posisjonen perfekt da hun fridde seg med kløver. Spillefører vant med damen med måtte spille fra K kn i ruter og gi Sjødal de to siste stikkene for en beit med E D.

Det ga 13 fine norske imp til våre velspillende heltinner.

Live Resultat