En legende viser klasse

Patric Jourdain

Patric Jourdain (1942-2016) representerte Wales i mer enn 70 internasjonale mesterskap. Han var en av de mest aktive bridgeskribenter og var blant annet leder i International Bridge Press Association. Selv om Jourdain er mest kjent som bridgeskribent var han en glimrende kortspiller.

Fra 1979 har jeg hentet dette spillet hvor Jourdain fant ut av spilleføringen.

Jourdain ble som syd spillefører i 4 spar. Vest startet utspillet med ruter ti liten, 10 og konge.

Dette ser da unektelig ut som 10 stikk blir for tøft, ser du hvordan Jourdain kunne spille hjem kontrakten?

Spar til kongen ble fulgt av kløver 10 som øst stakk med esset for å spille tilbake en trumf. Jourdain stakk trumfreturen før han stjal en kløver og gikk hjem på hjerter ess. Nå fulgte trumfen til buns,

Posisjonen var blitt denne

Som vi ser må øst finne et avkast på den siste trumfen. Hva skal han kaste?

En kløver ville gitt syd kontrakten på direkten så det var uaktuelt. En ruter gjør det ikke noe greier, da følger syd opp med ruter til esset. Motspillet kan ta et stikk i hjerter, men spillefører vinne sin kontrakt.

Derfor kastet øst en hjerter. Men det løste Jourdain lett da han fortsatte med kløver konge og kløver 9. øst kom inn på kløver dame, men måtte spille tilbake fra Ekn i ruter og gi blindemann spilleførers tiende stikk på ruter dame.