En morsom historie fra det Amerikanske proffsirkuset på midten av forrige århundre

Bobby Nail (1925-1995) og Jim Jacoby (1933-1991) var to karakterer fra det Amerikanske bridgemiljøet. Bob Hamman fortalte en historie da disse to møtte Hamman i forbindelse med en uttaksturnering (på 60- eller 70-tallet), Nail og Jacoby hadde vunnet uttaksturneringen året før, men nå var det tyngre.  

Nail var en liten mann, drøyt 140 høy. Da de skulle spille kompenserte han dette ved å stable flere stoler oppå hverandre slik at han skulle få en god oversikt ved bordet, med et glimt i øye sa han det måtte til for å titte litt i kortene til Hamman.

Dessverre gikk spillingen dårlig for de to mesterspillerne. Nail hoppet ned fra stolen, gikk bort til Jacoby (som var en ganske røslig kar) og sa de måtte snakke sammen.

Har du satset penger på disse gutta, spurte Nail.

Det er ok at jeg har spilt dårlig, men det får da være grenser, svarte Jacoby som jeg blitt sinna.

Ta det med ro, pustet Nail, jeg ville bare ha en min andel av gevinsten….

 Nail satte seg så ned på stol-tårnet igjen og spillet gikk videre. Allerede på den neste given gikk meldingene litt over støvleskaftene (de benyttet Acol-systemet).

 2 hjerter – 3 hjerter

7 hjerter

Hamman nå ned på spar ess og K kn i trumf bak Nail som hadde hoppet til 7hjerter, men han ble så forfjamset at han glemte å doble. Spar ess i utspill ble trumfet, så gikk Nail inn hos blindemann for å ta finessen i trumf. Dessverre for Nail gikk ikke finessen og Hamman kunne ta beiten med trumf konge.

Jacoby spurte forsiktig om ikke Nail kunne undersøkt litt nærmere enn å bare hoppe til storeslem.

Nail var nok litt lei av dårlige spill og svarte tørt «jeg trodde jeg hadde større mulighet til å vinne 7hjerter enn 5 NT»

Undertonen var at han antydet av Jacoby ikke ville forstått hopp til 5 NT som spørsmål på trumfhonnører og passet den ut (han anerkjente selvsagt å ha tatt en grov sjanse da han bare hoppet til storeslem uten å ta den teknisk korrekte meldingen)

Bobby Nail var en mann med mye humor, en av de morsomste ifølge Bob Hamman.