Marit Sveaas IBT | 2 NT uten hold

I forbindelse med Marit Sveaas IBT kom dette rare meldingsforløpet opp hvor jeg skal innrømme jeg ikke helt var med på notene, men kom heldig ifra det med pluss i protokollen.

 

Vi spiller en konvensjon hvor Terje fikk fortalt om 11-14 hp og 6-kort hjerter. Jeg tok det rolig uten tilpasning og passet ned 2 hjerter.

Men vest reddet oss da han balanserte med 2 spar. Som vi ser ville ikke 2 hjerter gitt hjemgang, med den litt sure sitsen imot ville det blitt en kamp for å unngå flere beit.

Terje prøvde med 2 NT å fortelle om en balansert maksimumshånd med svak hjerterfarge. Jeg burde selvsagt tatt ut i kløver, men var usikker om Terje måtte ha en sparhonnør eller ikke for å melde grand.

Jeg valgte forsiktig å si pass, og hjertet var litt i halsen før utspillet og blindemann ble lagt frem.

Motparten hentet sine fem stikk i spar, men resten av stikkene måtte de gi til meg. 8 stikk ga 120 heldige poeng. Det ga oss pluss-score ettersom flere hadde gått beit i hjerterkontrakt eller de som fikk kløverfargen på banen kom litt høyt og gikk beit.

Litt morsomt var det uansett at vi frivillig meldte 2 NT med to små i motpartens farge på hver hånd!