En liten skvis fra hagebridge!

Da sommeren 2018 traff Sørlandet ble det selvsagt arrangert hagebridge. I mai samlet Jon Solli Hansen 16 venner til et hyggelig lag i sin flotte hage på Lund i Kristiansand.

Turneringen ble vunnet av Bjørn Fjellestad, men på dette spillet var det redaktøren som fikk tatt innersvingen på vertskapet.

 

Jeg ble som SYD spillefører i 3NT og vest startet motspillet med spar 8, hvordan ville du spilt kortene?

Jeg likte ikke overgangen mellom hendene. Jeg kan satse på at hjerter dame er hos vest, da kan jeg gå hjem på ruter ess fulgt av hjerter 7 som jeg kan la seile. Men dette vil ødelegge overgangene til hånden.

Jeg valgte derfor å spille LITEN hjerter fra blindemann. Dette kombinerer noen muligheter. Hver gang øst har hjerter dame har jeg ikke tapt noe, hvis han ikke klarer å legge i damen har jeg sågar tjent et stikk.

Aktuelt ble det helklaff, kortene så ut som dette

 

Jon Solli Hansen i øst måtte følge med hjerter ess og han vridde en liten kløver som fikk løpe til tieren hos vest. En liten kløver tilbake gikk så til konge og ess.

Men nå fikk hjerter 10 seile før en liten hjerter gikk til knekten. Hjerter konge ble så fulgt av ruter konge og posisjonen hadde blitt denne

 

Hjerter 8 var nådestøtet. Øst ble skvist og kunne velge om jeg skulle få det ellevte stikket i spar eller ruter!

Noe frustrert ristet vertskapet på hodet idet vi noterte +2 i protokollen. Hva var det vært tenker du?

Spillet ga nøyaktig middels. Alle fire bord i hagebridgen hadde meldt og vunnet 11 stikk i 3 NT.

De tre andre hadde åpnet 1 NT hos nord og blitt spillefører i 3 NT. Dermed hadde øst utspillet og valgte naturlig en liten spar, spillefører kunne gå i med tieren og vant dermed sitt 11 stikk på direkten.