En vanskelig spilleføring fra treningsmatch Sverige-Finland U21

Den svenske spillere Bodin havnet i 3NT som SYD etter det enkle meldingsforløpet 1nt-3nt.

Hjerter 4 i utspill gikk til damen hos øst som fortsatte med liten hjerter til knekt, konge og liten. En tredje hjerter til blindemanns ess satte press på Bodin som kastet en kløver.

Hvordan ville du spilt kontrakten?

Det var ikke så lett å vite hvordan hjerterfargen var fordelt, Bodin fortsatte derfor med ruter til knekt og liten spar fra hånden, knekten tapte til damen hos vest som nå hentet beiten med to hjerterstikk da kortene så ut som dette

Jeg likte ikke Bodins valg av spilleføring, han kunne aldri får mer enn 4 stikk i spar med sin spillemåte, legger vi til ett i hjerter, to i ruter og kløver ess mangler han ett stikk for å vinne sin kontrakt. Dessuten kunne vest med damen fjerde i spar gått opp på damen og presset med ruter som tar vekk esset til Brodin, nå har han ikke inntak til den godspilte sparfargen og trenger at den sitter pent.

For å avvente litt ville jeg spilt spar tidligere, når tieren kommer på ville jeg spilt spar ess, konge, 9 og ny spar til vest.

Han frir seg med kløver etter at øst har signalisert styrke der, og nå er spillet ganske gitt. Vi stikker med esset og spiller ruter til knekten.

Posisjonen har blitt denne

Syd tar for spar 7 og kaster kløver fra nord, men hva skal øst avse?

Han må vel kaste den siste hjerteren, og da spiller syd kløver dame til kongen hos øst som må avslutte fra K 9 og gi spillefører de to siste stikkene i ruter for hjemgang.

Hvis du spiller ruter til knekten tidligere vil skvisen brytes når vest returnerer kløver etter å ha kommet inn i spar.

Når du ser 2-kort spar hos øst og da vest ikke har mer hjerter å spille er fordelingen rimelig klar med 2-5-3-3 eller 2-5-42/2-4. Det blir derfor litt gjetting, men umulig var det vel ikke å få til dette?