Prøv deg som spillefører i EM lag

Fra vår kamp mot det Nederlandske landslaget i EM Lag har jeg hentet denne spilleføringen som ga muligheter for å briljere. Du får prøven som vår nederlandske venn ikke besto, la oss se om det heller skulle vært deg som tok turen til Bermuda Bowl i sommer!

Spillet så slik ut

Som vi ser av meldingene ble SYD spillefører i 5. Ulf Tundal i vest starter motspillet med spar konge, blindemanns ess vinner første stikk.

Her er det gode muligheter for hjemgang, skulle hjerter dame eller kløver konge være hos øst er du home free, men du er kanskje bedre enn ett par finesser?

Så overtar du mikrofonen. Hvordan spiller du disse kortene for å optimalisere mulighetene for hjemgang?

 


Vår Nederlandske venn tok to runder trumf fulgt av hjerter til knekten.

Men da ble det beit da kortene så slik ut:

Nå vant Ulf stikket med damen og hadde to frikort i spar. Dermed endte det hele opp med to tapere i hjerter og kløver konge for en beit.


Løsning

Dette er et enkelt eliminasjons spill. Du skal trumfe spar i stikk to, ruter (avblokker slik at du har 3 inntak på trumf hos blindemann) til nord fulgt av spar til stjeling. Nok en trumf går til blindemanns dame.

Posisjonen har nå blitt følgende når du spiller hjerter til knekt og øst dame.

Øst er innspilt. Han kan ta for hjerter ess, men må nå spille kløver fra kongen eller spar til dobbelt renons hvorpå kløvertaperen forsvinner fra en av hendene!

Spiller du på dette nivået må vel dette være en mulighet å få til?