Konsentrasjonssvikt fra rundekamp som ga pen gevinst!

Pil vant rundekamp mot Sunndalsøra

I bridge er det ofte små ting som skiller i jevne oppgjør. Det kan være man kommer i en vanskelig posisjon og velger feil slik kortene sitter, eller det kan være du tar en sjanse som slår riktig ut.

Fra rundekampen mellom Heimdal og Sunndalsøra kommer det ett spill hvor det å miste konsentrasjonen falt heldig ut for ett av lagene, men kostet avansement for det andre!

Som vi ser av meldingene skjedde det noe rart der hvor spillerne fra Sunndalsøra åpnet med presisjons 2♣. Spilleren fra Heimdal hadde glemt dette og trodde det var «Halles» slik at makkers dobling viste kløver! Han passet derfor uten å tenke seg for mye om. Det gikk pass rundt og nå kom han tydeligvis på feilen med et aldri så lite sukk og hoderisting.

Spar konge i utspill ble vunnet med esset før en ruter løp rundt til vest. Nå kom kløver 10 i vri som løp til knekten.

Kontrakten var ikke mulig å vinne uten en glipp i motspill, men som et forsøk prøve syd seg nå på hjerter 8 som vest stakk med esset. Men motspillet straffet det maksimalt da vest tøft forstatte med hjerter! Nå fikk øst stjålet to hjerter og spillefører kom ned på 2 beit for 500.

Men neida, for å fullføre spillet fulgte ikke vest farge på den tredje ruteren med kastet spar 10. Han oppdaget det før makkeren rakk å spille neste stikk så da ble det «bare» høyt straffekort. Følgelig kunne han endre spilt kort til ruter ess, men måtte spille spar 10 til knekten som vant stikket. Men fortsatt ble det 1 beit for 200 til Heimdal!

Øst ristet godt på hodet og pustet ut etter den opplevelsen.


Så til det andre bordet hvor meldingene gikk mer naturlig opp til 2♠.  Kløver ess i utspill ble fulgt av spar til kongen som vant stikket .

Som vi ser av kortene vinner du kontrakten ved å stjele noen hjerter osv, men øst kom litt bakpå da han spilte ny spar i tredje stikk! Fortsatt var det bare en beit, men det kom en æresbeit mot slutten da spillefører bommet enda litt til.

Dette ga også 200 til Heimdal og 9 imp.

Når jeg forteller at sluttmarginen var 2 imp med sluttscore 59-57 så skjønner dere det var dramatikk!