Du løser vel denne bedre enn Nils?

Nå tar du redaktørens kort fra rundekampen mot Heimdal.

Meldingene er ganske hverdagslige med svake 2 til høyre og opplysende dobling fra makker. Du er i rød mot hvit sone, hva melder du med mine kort i denne posisjonen?

La oss si det er 4 alternativer

 • Pass
 • 4 nt (2-steder å spille)
 • 5♣
 • 5 ♥

Jeg har blitt fortalt argumenter for alle. Det eneste jeg vet er at på søndag kostet mitt valg avansement i NM Lag!

Før fasiten kommer kan dere jo dele deres tanker om posisjonen i kommentarfeltet?

 

 

4 Comments

 1. Sannelig ikke lett dette. Vi har trolig tilpasning i minst en farge, men makker må jo ha ekstreme kanonkort for at det skal stå noe på 5-trinnet. Tror pass i lengden er riktig. Med veldig skjev fordeling og nabofarger kunne han meldt 4NT, så det er jo en viss fare for dobbeltilpasninger her. Men ofte er det ca. 17-20 ganske runde, riktignok med kort spar.

 2. Du har en god analyse Sverre.

  Fordelingshender gir ofte flere stikk enn antall honnørpoeng skulle tilsi. Dette var en ganske flat kamp, men så kom det et par slike kanonspill som svingte hele kongeriket.

  • Dette er alltid en posisjon en ønsker å unngå og som kan kalles et djevelens alternativ , uansett hva du gjør så blir det galt .

   Når du ser på din hånd så er det vel ikke så mange beit du kan håpe på, har makker 4 stikk har du 100 på konto , står utgang din vei har du 600 inn.
   Jeg tror sikkert jeg hadde valgt feil , men jeg hadde gått for 600 inn med å melde 4nt. Dessuten lukter det kortfarge i kløver hos 4 spar melderen .

 3. Jeg, mitt naut, meldte også 4NT. Det traff ikke særlig bra da makker hadde en sterk hånd med 1-3-6-3 fordeling og jeg måtte ta ut 5ru i 5hj. Den ble doblet med 800 i utbetaling (5ru ville gitt 500).

  Den forsiktige løsningen ved å si pass ville gitt 100 eller 300 på bok og avansement til 5 runde.

Kommentarer er lukket.