Det ser så enkelt og uskyldig ut!

Når du spiller mot Helgemo blir man automatisk litt ekstra på vakt. På dette spillet nyttet det verken å være på vakt eller følge med. Han traff godt i meldeboksen med en aktiv invitt, kortene satt som de skulle.

2NT er kanskje ikke alles valg. Helgemo tenkte vel som så at åpneren ofte kommer i mellomspill her og kortene gir et fint spill i grand. Det skulle vise seg å være korrekt.

Spar i utspill var ikke blink da den løp til kongen hos spillefører. Kløverknekt i neste stikk gikk til kongen og esset. Neste kløver gikk til tieren og damen. Nå fulgte de tre sparstikkene, men da ruterkonge ordnet seg ble det 9 stikk til spillefører som nå hadde inntak på kløver 9 og hjerter ess for å spille ruterfinessen.

De var bare 4 av 48 bord som meldte seg opp i 3NT på dette spillet, god pluss på butleren og selvsagt god pluss i kampen med delkontrakt fra det andre bordet.

 

Dårlig utspill sier du Snorre?

Jeg er enig, men selv du klarer ikke å klå denne kontrakten!

La oss si vi velger hjerter i utspill til damen hos blindemann som får beholde stikket. Nå spiller du liten kløver til nieren og damen fra vest.

Hjerter går så til dame, konge og ess. Kløver knekt kan du enten dekke (da vinner esset og kløver tilbake til tieren) eller du lar den beholde stikket.

Begge ganger er syd inne og kan spille ruter som gir 5 stikk i den fargen og (minst 9 totalt).

Skulle øst legge i hjerter konge i første stikk blir det samme leksa hvorpå syd stikker med esset og spiller kløver knekt. 2 stikk i kløver – 2 stikk i hjerter – 5 stikk i ruter kan vi ikke stoppe!

 

2 Comments

  1. Jeg skjønner ikke at jeg skal ha noe i mot sparutspillet. 🙂 Alltid det minste kortet i den beste fargen. Det blir ikke alltid rett, men vinner i lengden.

Kommentarer er lukket.