Kristiansand BK – Atle til tops igjen

Atle har kommet hjem for å vinne!

I går ble det jevnere, men mange års trening i Oslo har gjort gutten utholdende. Det spørs hvor lenge denne glien kan vare utover vinteren Atle…..

Resultat

Kristiansand Bridgeklubb har også fått egen side her på kvangraven.no, den finner dere i menyen.

Fra gårdagens spilling har jeg hentet dette spillet hvor man måtte bruke hodet bittelitt, noe den aktuelle motspiller ikke fikk til.

 

Makker starter motspillet med spar 2 (norsk fordeling) til blindemanns ess.

Spillefører tar for E K i trumf (makker følger med to små) før fortsettelsen er spar til trumf og ess, konge og ny kløver, du vinner med knekten da vest følger med 10, dame og ruter 2.

Hvordan spiller du dette motspillet?

Du tenker nok at dette var en litt uheldig kombinasjon av spillefører, men sånn er det vel at man ikke alltid drar kortene i riktig rekkefølge?

Makkers utspill av spar 2 viser 3 eller 5 i fargen, altså kan du ta for spar konge, både syd og vest følger, nord katser en ruter.

Men nå må du tenke deg litt om. Spillefører har vist 10 poeng trumf, og nøyde seg med 2 som ikke var krav i andre melderunde. Videre kastet makker en liten ruter på den tredje kløverrunden. Det må bety styrke, altså har makker ruter dame!

Ganske riktig, spillet så slik ut:

Spiller du ny spar trumfer syd, tar ut din siste trumf og spiller seg over til nord på ruter ess hvor kløverstikken sikrer resten.

Men hva skjer om du vrir ruter fra kongen? Da tar du vekk nords inntak mens du har trumf igjen på hånden. Spillefører må stikke med esset og når du nå trumfer kløveren blir det en rutertaper for bare 10 stikk!

Ser du hvordan spillefører kunne vunnet 12 stikk?
Hva skulle vest spilt ut og hvordan skulle motspillet gått for å holde spillefører nede på 11 stikk?

 

2 Comments

  1. Kløver til dukk i stikk 2 gir 4kl + 1r+ 1s og trumpe en spar gir 6 hj totalt 12 stikk
    Ruter ut til konge og vri spar du blir kvitt kløvertaperen men får ikke stjålet mer enn 1 sp det blir 2ru+2kl+6hj+1s totalt 11 stikk eller er jeg på bærtur 🙂

Kommentarer er lukket.