Amerikansk Life Master på 11 uker!

Flint og Pender i 1966

I 1966 satte Jeremy Flint bridge på kartet da han i løpet av 11 uker oppnådde tittelen Life Master i ACBL (Amerika). Rekorden sto seg helt til 1989 da Sabine Auken klarte det samme på 8 uker!

Helt riktig er det selvsagt ikke å måle på denne måten ettersom begge var spillere med internasjonale meritter før de startet sin karriere i USA.

Flint var en Engelsk storspiller med et rikholdig premieskap. Da han bestemte seg for å innta USA spilte han med den lovende Peter Pender, de vant like greit premien for flest vunnet amerikanske mesterpoeng i 1966!

Peter Pender

Pender ble senere verdensmester for USA og ble beskrevet som suksessfull i alt han foretok seg – et multitalent. Foruten å være en av verdens ledende bridgespillere var han en annerkjent pianist og vant gull som kunstløper (skøyter) i både USA og Canada!

Pender døde i 1990 bare 54 år gammel.

Han testamenterte 2,25 millioner dollar til The American Foundation for AIDS Research. Det er den største gaven som noen gang er gitt til organisasjonen.

Videre testamenteret Pender 75 000 Dollar til ACBL. Dette skulle delvis gå til en minnepris gitt til juniorer og delvis til et utdanningsfond. ACBL «glemte» disse pengene i 20 år før gamle venner av Pender bragte saken på banen igjen og fikk ordnet opp i feilen.

Det vil si i 1991 ble deler av arven etter Pender brukt til å utvikle  The Pendergraph. Dette var en programvare som kunne overføre bridge på storskjerm med publikum og kommentatorer.  Programmet ble utviklet av den etter hvert så kjente Fred Gittleman (han som senere lagde BBO).

På en måte var dette forløperen til BBO og ramaoverføring slik vi kjenner den i dag. 

 Ville Pender blitt verdensmester og testamentert sin formue til ACBL uten at Flint dukket opp i USA i 1966? Hvem vet, men historien er full av slike tilfeldigheter som kan ha ledet oss til bridge slik vi kjenner spillet i dag!