Et drømmespill som glapp

I dag har du tømt meldeboksen og må bevise din styrke som spillefører!

Hjerter ess er utspillet fra vest.

En opptelling viser 8 stikk i kløver, 2 i ruter og 1 i spar for 11 totalt, altså må vi trylle frem ett ekstra.

Det er ganske åpenbart at det er to mulige løsninger. Motparten kan kaste feil kort når vi tar trumfstikkene, eller det kan dukke opp en skvis.

Skvis må vi nok jobbe litt for å få til, men kan det kanskje være slik at vi får isolert hjerterholdet til vest og spar til øst så blir ruterfargen en farlig trussel?

For å få til skvis hvor 12 stikk er målet må vi gi vekk ett stikk underveis. Jeg håper du har gjort deg opp disse tankene før du spiller på i første stikk?

Jada, vi KASTER EN SPAR i stikk 1………. Vest ser noe rart på oss og fortsetter med spar 10. Blindemanns ess vinner stikket, og nå spiller vi hjerter (øst bidrar med damen) til trumf på hånden.

Nå har vi kommet oss i en perfekt posisjon og tar ut trumfen før vi spiller ruter til esset og trumfer enda en hjerter (øst kaster spar).

Hele spillet så slik ut:

Nå tar vi trumfen til bunns, og før den siste er posisjonen som følger.

Vest må holde hjerter og kaster ruter når den siste kløveren spilles, blindemann kan nå kaste hjerteren da hen har gjort sin nytte. Men øst får det verre, han er nå alene om å passe på spar og ruter og kan velge i hvilken farge vi får vårt 12 stikk!

Pent, dessverre spilte den aktuelle syd ikke slik og endte med 1 beit etter å ha trumfet første hjerter og ødelagt overgangene i ruter.

2 Comments

  1. Må vel være bedre å trumfe første hjerter, så to ganger trumf før man dukker en runde spar. Stikker neste kort i bordet avhengig av hva det er som blir spilt. Da får man med seg hjerteren 5-3 og sparen 5-2, før det blir en tosidig skvis.

    • Som alltid et våkent øye fra Ole, jeg er enig det gir bedre muligheter da jeg nok var påvirket av den aktuelle sits.

Kommentarer er lukket.