Gående 9-kort til besvær

Søndag kveld er ofte en rolig kveld hos oss. Jeg ser mange logger seg på BBO kl 20 for å spille den faste norske turneringen, ikke det dummeste man kan gjøre i en ledig stund.

Det var nettopp i en slik turnering jeg kom over dagens spill. Jeg satte meg for å bakspille noen kjenninger, og da kom en hånd jeg ikke har sett før opp. Se bare her

Scoren er IMP, du ser følgende

Det er ikke hverdags at du får tildelt 9-kort gående farge med to renonsfarger! Meldingene er noe overraskende, makker melder frivillig 1 Hjerter og du hopper (ikke mitt valg) til 4 hjerter. At vest melder spar er vel som forventet, men hva skal du gjøre nå da?

Jeg må innrømme at jeg sjelden velger en annen farge til trumf hvis jeg har 9-kort gående farge. Akkurat her kan du vel ikke gjøre annet enn å melde 5 ruter. Er du offensiv melder du 6 ruter, men det er litt bingo. Jeg hadde forresten hoppet til 5 ruter første gang.

Ved bordet meldte syd 5 hjerter som ble doblet, nå sto syd med. Kortene så ut som dette

Utrolig nok så var det spill for 5 hjerter. Vest må spille ut kløver for å beite kontrakten, men utspillet var spar 2.

Nå kan spillefører vinne med ess og spille to ruter hjerter. Motspillet får to stikk i trumf, men resten går til spillefører.

Dessverre trumfet spillefører hos blindemann og rotet seg skikkelig bort, det hele endte med 800 i beit.

Hvis syd melder 5 ruter antar jeg øst blir med til 5 spar, i praksis vil vel syd melde 6ruter og blir doblet der.