Motspill i parturnering

Ja så er vi midt i det stikkjaget igjen. Parturnering setter deg på prøve, hvert stikk og hver melding må være gjennomtenkt. Jeg liker parturnering veldig godt, men det krever nok litt ekstra konsentrasjon sammenlignet med lagkamp hvor du får flere pauser fra tankerekkene.

Prøv deg på dette motspillet

Etter en litt tynn 3-håndsåpning ble syd altså spillefører i 3 NT. Hjerter 9 i utspill vinner blindemann med damen, makker følger med 2 og spillefører med 7.

Kløver i neste stikk trekker 5 fra makker, konge hos spillefører og ess fra deg.

Men hva spiller du tilbake i neste stikk?

I lagturnering hadde du vel nesten pakket kortene ned i mappen igjen, men i parturnering må du tenke. Kan det bety noe hva du spiller tilbake nå?

Og det kan det. Hvis du legger merke til makkers kløver 5 ser du at det enten er fra 5 3 eller fra kn 5. du kan med rimelig sikkerhet anta at spillefører har spar dame. Men blindemann synes å ha en taper i hjerter hvis vi kan stoppe syd fra å vinne stikk for spar dame.

For å ødelegge forbindelsen spilte jeg derfor kløver tilbake!

Det ble blink, kortene så ut som dette

Et annet tilbakespill ville gitt spillefører en enkel reise til 11 stikk. Men nå fikk jeg tatt vekk inntaket på hånden med engang slik at han måtte nøye seg med de 10 stikkene hos blindemann.

Jeg kunne selvsagt satset på at makker har Txx i spar og spilt spar ess fulgt av spar, men av og til skal man være fornøyd med lite. 10 stikk til spillefører ble et bra spill for oss da mange vant 11 stikk i grand.