Lagfinalen | Sånn vinner du lagfinalen

Kristoffer Hegge

Sortland imponerte meg tidvis i lagfinalen. At de var dyktige kortspillere visste vi på forhånd, men jeg synes de leverte en god rekke fine resultater.

Mot Studentene var de også flinke, men på dette spillet slapp Studentene til med en dobbeltscore hvor Sortland brant en utgang. La oss se hvordan du ville meldt disse kortene

Nords 1 ruter var presisjon og kunne være på singleton. Lars Arthur Johansen valgte den praktiske meldingen da han gikk inn med 1 NT. Nå var Hegge svært aktuell da han inviterte på tynne verdier og Lars Arthur tok imot tross minimum honnørpoeng, men han hadde stikkpotensiale med toppkort og 5-4 fordeling.

Dette var i grunnen suksess-oppskriften for Studentene i lagfinalen. De var utrolig aktuelle i sine valg, og de spilte kortene maksimalt hele veien. Det var en fornøyelse å se på disse gutta som kommer til å dominere norsk bridge i årene som kommer.

4 spar ordnet seg selvsagt veldig greit da hjerter konge satt i finessen og trumfen var fordelt 3-2 hos motparten, spilt med fin hånd ble det 10 stikk og en skikkelig feit 420 på score-listen.

Ved det andre bordet kom Sortland ut for et mer krevende meldeproblem, meldingene gikk som følger

Etter den naturlige kløveråpningen hos nord var det ikke så aktuelt å melde inn 1 NT hos øst. 1 ruter var en fornuftig melding og nå kom syd innpå med 1 NT.

Spørsmålet er om vest kunne meldt 2 kløver som «begge major» i denne posisjonen eller om øst rett og slett må doble opp igjen med sin sterke hånd. Det er jo litt tamt at motparten spiller 1 NT når du selv har utgang i kortene.

For å fullføre «turen» spilte vest ut ruter konge fulgt av ny ruter. Absolutt et naturlig valg etter makkers innmelding, men denne gangen var det akkurat det spillefører trengte for å bygge sitt syvende stikk. Dermed vant syd sin kontrakt og kunne notere 90, sammen med 420 ble det 11 imp til studentene.

Uansett var dette et vanskelig spill hvor meldesystemet skapte bedre muligheter til Studentene uten at Sortland gjorde noe galt.