Selvmordskvis

Det er viktig å tenke seg litt om før man tar de viktige valg ved det grønne bord. Dette spillet var kanskje et slikt spill?

Du spiller lagkamp og sitter VEST med alle i sonen.

Meldingene hadde fult trøkk og du tok deg litt ut som støttet makker til 5 spar, men noe overraskende meldte motparten slem!

Spar ess i første stikk trakk 3, 5 og 2.

Makker legger altså lavinthal for kløver, men hva spiller du tilbake?

Du lurer kanskje på om dette kan være et lurespørsmål. Er det ikke bare å spille kløver tenker du.

Jo det er nok lurt å tenke seg om. For la oss si spillefører har 8-kort ruter med singleton spar. Det betyr at det bare er 4 kort fordelt på kløver og hjerter. Har øst kløver ess vil dette gå greit for oss, men hva om øst har kløver konge?

Vest spilte kløver tilbake, den løp til liten, konge og ess. Men det var ikke så lurt da kortene så ut som dette

Spillefører spilte alle sine trumf og posisjonen kom frem til dette

Hva skulle vest kaste når den siste ruteren ble spilt fra syd? En brutal skvis presset frem hjemgang for spillefører og lett hoderisting hos øst.

Du ser vel hva som gikk galt?

Dette var en ren selvmordskvis utført av vest.  Da han presset ut makkers kløver konge i annet stikk satt han igjen alene med hold i kløver og hjerter og dermed slo skvisen til.

Du ser vel hva han skulle spilt?

Kløver dame ville vært det sikreste kort for å unngå skvisen. Når spillefører har en hjerter ville hjerter dame eller knekt samt en trumf også beitet, men kløver dame ville fungert fint hvis makker har konge eller at han kan stikke med esset de gangene kortene sitter slik.