Lar du deg skremme av redobling?

Noen meldeposisjoner kan det være viktig at du og makker har avtalt. Når redoblingene kommer på bordet blir innsatsen plutselig høyere og i en lagkamp kan en feil være det som fører til tapt kamp.

Så la oss trå til verks, har du og makker avtal denne posisjonen?

Meldingene er ganske naturlige etter at du melder inn 2 hjerter for så å doble opp igjen for å vise en god innmelding. Nord redobler som viser maksimum for meldingene.

Spørsmålet er om makkers pass viser et ønske om å spille motspill eller om det bare betyr at han ikke har noe farge å melde?

Vi har ganske klare avtaler i disse posisjonene. Det er kun etter åpning på 1-trinnet, opplysende dobling hos oss fulgt av styrkevisende redobling fra motparten at pass fra makker ikke indikerer fargen. I alle andre posisjoner betyr pass på redobling at man har lengde i fargen og kan tenke seg å spille motspill.

Derfor passet jeg i denne posisjonen som vest. Det ble riktig da kortene så ut som dette

Kløver ess i utspill ble fulgt av hjerter til damen. Spillefører fortsatt med kløver som makker trumfet for så å spille trumf til knekt fra spillefører.

Kløver vant jeg med kongen før hjerter konge trakk ess og trumf hos makker.

Nå var det «bare» å ta to stikk i ruter for så å fri meg med hjerter knekt for å sikre 2 beit, men jeg sovnet helt av og spilte to runder ruter. Dermed slapp spillefører med en beit.

200 inn ble litt puslete da vi kunne vinne 12 stikk i ruter. Men et morsomt spill og en gøy posisjon var det så absolutt. Og en god anledning til å avtale hvordan slike posisjoner skal håndteres videre.