Robotbridge |Rare meldinger

Disse robotene kan av og til overraske meg når de i et spill henter frem en to-sidig skvis for så å løpe rett inn i en pølseskvis. I meldingene kan det virkelig gå over styr. Av og til melder de som om de har 2-3 ess mer enn de faktisk har, nesten gang limer de i delkontrakt med 30 honnørpoeng.

Dette spillet fra en robot-turnering var i alle fall spesielt, se bare her

Du får lov til å prøve deg som robot. Makker åpner altså med 1 kløver som er «beste minor». Hva er så ditt bud når makker dobler opp igjen over det svake innhoppet av 2 ruter?

Jeg tenker det bare finnes et alternativ her og det er 2 hjerter. Makker har vel enten en grei fordelingshånd med minst 3-kort hjerter eller så er det kule og krutt som kanskje gjør at han vil melde en gang til med for eksempel enseter i kløver eller 4 spar og 5+ i kløver.

Men akk, robotene må følge sin programmering. Og den har skrevet litt vel høyt i prioriteringene at man skal støtte makker.

Roboten meldte derfor 3 kløver. Det gjorde skikkelig vondt da kortene så ut som dette

RTH var programmert slik at man ikke dobler delkontrakter sånn uten videre og vi ble altså spillende i 3 kløver på 4-3 tilpasning i stedet for 2 hjerter på 4-4.

Legg også merke til RTV sin innmelding av 2 ruter på sin 7-4 fordeling. Tydeligvis er det ingen hinder med sidefarger, og at man har en ekstra fordeling gjør det bare greit. Det virker som programmeringen baserer seg på antall stikk for hvor høyt de melder inn.

Kontrakten gikk selvsagt helt ræva og nærmere et elendig spill går det vel ikke an å komme.

Moralen får være at spiller du med Robot skal du være forsiktig med å gjenåpne, meld heller en majorfarge hvis du har en.