IMSA | Kina med spennende motspill

Kina ble en tøff motstander i IMSA. I andre kvalifiseringskamp satte de oss på plass med nøyaktig og aktuell bridge.

La oss se på dette motspillet hvor du får prøve deg

Meldingene gikk som dette

4 spar var kanskje litt for tøft meldt av meg, men hvem vet hva motparten melder hvis de får sjansen. Jeg tenkte jeg bare melder 4 spar med engang så er jeg ferdig med «problemet»

Den gode nyheten er at det kan være spill for kontrakten, men det skal vel alltid være et valg eller to på den veien.

Utspillet fra vest er ruter konge og han følger opp med ruter 8 i neste stikk som øst vinner med esset. I tredje stikk spiller øst en liten ruter og da har du kommet til et aldri så lite veikryss.

Trumfer du høyt, halvhøyt eller lavt?

Vel, skal du vinne kontrakten må du først gjøre riktig i spar. Så må du enten spille på hjerter ess hos vest, eller kaste blindemanns hjerter på kløver hvis finessen fungerer.

Det som du kan være ganske sikker på er at øst ville lagt svakhet på utspillet med hjerter ess bak kongen. Mye tyder derfor på at vest har hjerter ess.

Videre må vi prøve å telle honnørpoeng. Øst har altså åpnet og ser foreløpig ut til å ha ED i ruter, Dkn i hjerter, D i kløver og D i spar tilgjengelig for sin åpning. Han kan fint ha åpnet 1 ruter uten en av damene, men hva er bese odds?

Det ser jo ut som vest har spilt ut ruter konge fra Kx, han gjør vel ikke det hvis han har singleton spar?

Eller kan det være så kjedelig som at vest har spilt ut fra KDxx og at du nå er i ferd med å stjele høyt for å etablere beiten med en taper i trumf!

Her er det ikke noe som er helt sikkert annet enn at motparten har truffet med motspillet sitt og setter deg på en vanskelig prøve.

Ulf trumfet med NIEREN, det har jeg sansen for men denne gangen var ikke det blink. Kortene så ut som dette

Vest trumfet over med damen og hentet beiten med hjerter ess!

Det var ikke lett for Ulf å trumfe med kongen for så å finesse damen igjennom vest samt spille på hjerter ess hos vest.