Nordisk | Fint motspill av Svenskene

Spennende sammenligning av lister etter oppgjøret mot Sverige

Det Svenske makkerparet Tommy Bergdahl – Lars G Andersson er to trivelige karer. Men ikke la deg lure, ved bridgebordet spiller de en skarp bridge det kan være vanskelige å forsvare seg mot. I nordisk mesterskap fikk vi smake på pisken til Tommy og Lars.

Dette spillet var eneste gangen i løpet av de 160 spillene i Nordisk vi fikk åpnet med «Ekrens 2 ruter». En konvensjon vi benytter utenfor sonen. Hos oss betyr 2 ruter minst 9-kort i major og 2-8 poeng.

Som vi ser hadde ikke svenskene noen problemer med å hive innpå en straffedobling. Det kan godt være Ulf skulle passet 2 ruter, men på den annen side trodde han vel ikke at 3 ruter skulle bli doblet.

Ruter 10 i utspill gikk til knekt, konge og liten. Andersson vridde hjerter til ess hos vest som spilte tilbake hjerter 3 til stjeling hos øst.

Øst hadde ikke hast med å hente sin neste stjeling, han vridde derfor SPAR DAME, som jeg vant med kongen. En ny spar til knekt stakk øst med esset og fulgte enkelt opp med liten kløver til 9, konge og liten. Nok en hjerter ble stjålet av øst og trumf ess kunne han heller ikke nektes.

3 beit ga 500 poeng til Sverige. Det var et fint spill for 6 kløver hos ØV, men utgang ble meldt og vunnet ved det andre bordet slik at Sverige fant 1 imp!