Robotbridge | lurt igjen

Jeg har mang engang skrevet om hvordan disse robotene på BBO lurer meg gang etter gang. De spiller nesten alltid ut fra farger uten honnører og logikken i motspillene blir motsatt av hva vi er vant til. Selv om jeg vet dette blir det utrolig flyt i motspillene til robotene og jeg går mine beiter.

Se på dette spillet fra en seanse mot disse robotene

Skal du få noe særlig score kan det være et bra virkemiddel å juge litt i meldingene. Scoringsformen var parturnering og med min balanserte hånd tenkte jeg det kunne vært lurt å holde tilbake informasjon om 4-kort hjerter, derfor svaret 2 ruter på makkers stayman.

Robot til venstre (RTV) startet motspillet med kløver 10, liten, ess og liten. Robot til høyre (RTH) vridde hjerter 10!

Snedig, men når de vet at de stort sett spiller passivt ut var vel en hjertervri opplagt. Min knekt ble selvsagt stukket med kongen av RTV. Hjerter 4 i retur gikk via ni fra RTH og min dame.

Ruter knekt var neste plan og den løp rundt til kongen hos RTH som selvsagt fortsatte med hjerter 2 til mitt ess og sekseren fra RTV.

De var sannelig ikke lette å ha med å gjøre i dag disse robotene. Nå har de allerede tatt 3 stikk og satt opp ett til i hjerter, slipper jeg inn feil robot betyr det beit. Jeg på min side har 1 stikk i spar, 2 i hjerter, 4 i ruter og 1 i kløver. Det betyr at jeg må sikre meg det niende i spar eller kløver, evt via en skvis eller et innspill.

Som tenkt så gjort. For å kombinere mulighetene tok jeg for spar ess før jeg spilte ruterstikkene til buns. Etter motspillet så langt var jeg rimelig sikker på at finessen i kløver skulle ordne seg, men det er da alltid lurt å henge på et par ekstra varianter.

På ruterstikkene kastet RTH tre kløver og RTV to spar, jeg var kommet frem til denne posisjonen

Hva ville du satset på?

 1. Spille inn RTV i spar og satse på at utspillet var fra D109 samt at spar konge er der?
 2. Ta finessen i kløver og satse på at utspillet var fra 10x eller singleton 10?
 3. Toppe kløveren og satse på at utspillet var fra D10 blokk?

Det første alternativet kunne bare ikke være sant. Selv RTH ville vel spilt tilbake kløver og beite kontrakten på direkten med en slik sits. Det siste alternativet syntes jeg også var ganske fjernt. Kun en gang tidligere har jeg sett noen spille ut liten fra Dx mot 3 NT, særlig etter at jeg har benektet major med 2 ruter ville vel det vært et utenkelig utspill?

Altså satset jeg på alternativ 2, RTV har selvsagt spilt ut fra sin dårligste farge slik de alltid gjør. Stolt over å endelig ha knekt robot-koden ved det grønne bord spilte jeg derfor kløver, RTH fulgte på med nieren og sikker i min sak trykte jeg frem knekt.

Men neida, kortene så ut som dette

RTV hadde jaggu meg spilt ut 10 fra D10 i kløver etter at spillefører benektet major på stayman.

Posisjonen jeg hadde spilt meg frem til så ut som dette

Legg merke til at RTH selvsagt la i nieren på andre kløverrunde og da jeg tok finessen med knekt kunne RTV ta de tre siste stikkene for 2 feite sonebeiter i en kontrakt jeg selvsagt skulle spilt hjem.

Uff og uff!  

3 Comments

 1. Hvis planen er å score høyt på daylong-turneringene må du så og si aldri ha det du melder.
  Åpning 4 major på 13-14 honnørpoeng er alltid gull. Du vet det neppe står slem, og robotene tråkker på stikk hver gang de får sjansen fordi de regner med du har en mye svakere hånd.

  Åpne 1 i farge på 3-3-4-3 på 10-11 og pass makkers svar. Alltid gull.

  Honnør på honnør. Robotene legger alltid honnør på honnør så lenge det ikke er 100% gratis å legge liten. KJ10 på hånd mot Axx i bordet, vri finessen om ikke RTV dekker knekten.

  • Har sett mye av det samme, det kan være innbringende å ha en overraskelse bare det ikke er robot-makker du lurer til å melde ivei 🙂

 2. Riktig. Er det som er viktig å tenke på. Men så lenge du vet hva roboten vil gjøre (som at han alltid passer 4 majoråpninger f.eks) er det bare å kjøre på.

Kommentarer er lukket.