Lagfinalen – En spennende hånd

Fredrik Helness

Lagfinalens 5 runde ga oss et spennende oppgjør mellom Studentene og Topbridge 5. Studentene har virket utilnærmelige i lagfinalen og det var de også i dette oppgjøret. Masse tøffe og aktuelle avgjørelser ga rikelig med imp til Studentene som kanskje sikret NM tittelen i dette oppgjøret.

Men la oss se hva du ville gjort i denne posisjonen som ØST

Meldingene har gått

Fredrik Helness fikk selvsagt ikke lov av Studentene til å melde i fred, han måtte ta en avgjørelse på ubehagelig høyt meldetrinn.

3 spar var en tvetydig melding, enten langfarge i kløver eller de to røde fargene.

Når vest passer 3 spar forteller det om en hånd med minst 4 poeng, dobling ville vært svakeste melding.

Hva ville du meldt med Fredriks kort?

Jeg synes han valgte en praktisk god melding da han hoppet til 5 hjerter. Det måtte være sleminvitt og be makker legge på med noe «bra».

Og det gjorde makker med ruter ess løftet han til 6 hjerter, det ble riktig da kortene så ut som dette

12 stikk rullet greit inn etter å ha trumfet en spar hos vest.

Ved det andre bordet valgte Håkon Kippe en helt annen fremgangsmåte da han åpnet med 4 NT! Dette er en konvensjon som ber makker om å svare hvilket ess han evt har! Meldingene gikk som dette

Ruter ess håpet Håkon var nok og la kontrakten i 6 hjerter. Men nå våknet Olav Ellestad. Han regnet med at Kippe hadde kontroll på meldingene og i gunstig sone stampet han i 7 kløver!

Det ble en svært riktig avgjørelse av Ellestad. 7 kløver betalte ut 1100 og var en god stamp mot de 1430 i 6 hjerter. Det brakte 8 viktige imp til Topbridge i en tøff kamp hvor Studentene ikke ga veldig mye gratis.