1 divisjon | Meldeprøve

Det ble nok av meldeprøver for de fleste i sesongens siste helg av seriemesterskapet. Personlig kunne – og burde, jeg gjort mange andre valg enn de jeg falt ned på. Impene fikk rett og slett bein å gå på.

Dette spillet dukket heldigvis opp en halvrunde jeg sto over, altså slapp jeg å dumme meg ut selv. Men la oss nå heller gi deg kjære leser muligheten til å prøve deg blant landets beste spillere

2 kløver var en sterk åpning. Makkers 2 ruter var hvilemelding og når makker hopper direkte til 4 spar betyr det at han har litt støtte i spar og maksimalt en honnør ved siden av (3 spar ville vært en sterkere melding fra makker).

Har du til å gå på eller roer du ned i utgang?

Her var det vanskelig å ikke gå på. Du forventer at makker har 3-kort spar og da står det 12 stikk på at du ikke har trumftaper. Skulle makker har hjerter konge kan det være 13 stikk.

Den aktulle syd gikk på med RKC 4 NT og fikk 1 ess fra makker, nå la han kontrakten i 6 spar. Men det ble veldig feil da kortene så ut som dette

Makker hadde en vanskelig gjenmelding over 2 spar. 3 kløver ville vært «second negative» så da valgte makker å hoppe direkte til 4 spar i stedet.

Uheldig at trumfen var fordelt slik, men ikke annet å gjøre enn å notere -1 og nok en tapt mulighet.

Klarte du prøven?