Avsluttet 2018 med en klassisk skvis

Det er gøy å være spillefører når kortene er tegnet og forklart. På dette spillet fra en turnering med IMP score var det liten tvil om at skvisen klamme hånd ville treffe vest hardt.

Se bare her

 

Jeg ble som SYD spillefører i 4 spar etter at øst hadde fortalt om 6-kort ruter og 5-10 poeng. Ruter ess i utspill ble fulgt opp av kløver dame.

Dette er en «lure-posisjon» hvor øst kan ha vridd damen fra E D kn, hvis øst har 2 små kløver er det riktig å stikke for å unngå stjeling. Men jeg regnet med at dette var ordinære motspillere og la liten for å unngå tre raske tapere i fargen.

Vest fortsatte med ruter 9 som gikk via 10, dame og trumf. Trumfen ble tatt ut i tre runder før en kløver ble spilt fra hånden, vest fulgte med liten og det samme gjorde blindemann. Øst måtte på med esset og satt nå litt ekkelt i det hele.

Posisjonen var blitt denne

 Ruter fra kongen var ikke et aktuelt tilbakespill så da fulgte hjerter 9 som gikk via tieren til knekt og konge. Hjerter tilbake til damen var neste trekk og nå kunne jeg telle opp kortene til øst som måtte ha startet spillet med 3-2-6-2 fordeling. Det betydde at vest var alene om å stoppe hjerter og kløver.

Spar ess fulgte og dermed var vest ferdig.

En kløver ville gi blindemann det tiende stikket for kløver 8 og en hjerter ville gi spillefører det tiende for hjerter seks.

Helt elementært, men fortsatt greit å ta med seg og rikelig med imp i protokollen da flere par ikke hadde meldt utgang og noen gått beit.