1 divisjon | Det gjøres tabber der og

God stemning blant turneringslederne i seriemesterskapet

Jeg håper det er gøy å lese om spill fra vår øverste divisjon. Som oftest er det spill hvor «helten» viser frem et flott innspill, en skvis eller annet fint som jeg har latt meg imponere av.

Men i dag skal du få lese om det motsatte, nemlig tabbespill. Jeg lar aktørene være anonyme, men dette skjedde faktisk i vår øverste divisjon. Du hadde kanskje klart det bedre?

 

Vest valgte, noe frekt, å gå innpå med 3 NT på sin stikkbaserte hånd. Jeg liker meldingene i parturnering, men i lagturnering er dette farlig.

Øst trodde selvsagt makker hadde en rimelig sterk hånd og han så tross alt ned på ess-konge i kløver og ruter konge – Doblingen var helt naturlig.

Så gikk søkelyset tilbake til vest. Hva skulle han nå finne på? Det var lett å se at han var ukomfortabel, det kunne være han hadde to motspillstikk, men hva skulle han nå gjøre?

Jeg tror han i denne posisjonen skulle meldt 4NT, evt 5 hjerter slik at makker forstår det er en stikk-sterk hånd han har meldt 3 NT på. Men aktuelt valgte vest å si pass.

Katastrofen var enda ikke et faktum, de var mulig å hente en beit eller to i denne kontrakten, men så skulle gutta prøve seg på motspill.

Kløver ess i utspill trakk tieren fra vest, øst trodde fortsatt makker hadde en ganske balansert hånd og gikk for stjelingen i ruter, han vridde ruter konge til spilleførers ess.

Nå fulgte spar dame som løp til esset hos vest. Han hadde lyst på stjeling i ruter, men trodde ikke at makker ville forstå det om han spilte kløver. Han «tok» derfor for hjerter ess først, men da kom straffen.

Spillefører trumfet, tok ut trumfen og ga bort et stikk i kløver for 10 totalt og 590.

Av og til blir ting galt, dette var et slikt spill hvor en sjansebetont melding forstyrret resten av meldingsforløp og motspill.