Arendalsturneringen | Double Dummy – Hvordan vinner du 6 kløver?

Arendalsturneringen er en av sommerens klassikere for turneringsspillere i Norge. Årets utgave var sterk som alltid.

Dette spillet dukket opp mot slutten av turneringen. Kun et makkerpar meldte 6 kløver og vant den greit etter det naturlige utspillet av ruter knekt.

 

Men la oss heller si du som SYD skal spille 6 kløver og vest starter motspillet med SPAR 10, du må nesten legge liten og øst vinner med kongen. Fortsettelsen er selvsagt spar 4 som esset hos nord tar seg av.

Hvordan spiller du videre for å vinne kontrakten når du ser alle 52 kort?

Løsningen er ikke umulig å se, men du må tenke godt igjennom overganger og inntak. For å vinne kontrakten må du etablere den femte ruteren til avkast og da trenger du to inntak hos nord, et til å trumfe og et til å hente den femte ruteren.

For å få til dette samtidig som du skal ta finessen i kløver er det kun en løsning, du må spille KLØVER 9 i tredje stikk og la den løpe. Hvis det går bra fortsetter du med ruter til ess, kløver til kongen og ruter til stjeling. Nå tar du ut trumfen før hjerter til esset følges av konge, dame og ruter 8 som nå er godspilt til ditt 12 stikk.

Hvis du hadde spilte kløver konge og kløver 9 vil øst kunne legge i kløver dame og på den måten ta vekk det viktige inntaket hos blindemann, bare prøv……