Kaninen med nok en super spilleføring

Geir "kaninen" Brekka

Geir «Kaninen» Brekka har vi alle lest om tidligere. Spilleføringene er ofte preget av kreativitet og kvalitet. Når antall stikk summeres opp er det få som kan måle seg med kaninens og det følger gjerne med noen morsomme historier.

Dette spillet er hentet fra Bridgeklubben Ruter 7 hvor kaninen deltok en klubbkveld i mars.

(kortene er gjengitt etter husk, men er ca. riktig).

Det hele så litt dumt ut i meldingene, nord meldte feil og hoppet til 3 spar i stedet for å melde 2 spar. Kaninen oppfattet selvsagt 3 spar som splinter og tråkket til med sine optimale kort frem til slem.

Spar knekt i utspill brakte blindemann frem, her kunne kaninen se det var svært langt frem til 12 stikk. Men et håp fantes det vel alltids. Uansett måtte han gi vekk et stikk for å sette opp en skvis så han lasjerte utspillet!

Vest vridde kløver til damen fra øst og esset hos kaninen. Hjerter ess ble så fulgt av hjerter til knekt. Hjerter konge tok med seg den siste trumfen fra vest.

Spar til esset ble så fulgt av kløver til stjeling før trumfen ble spilt til buns. Før den siste trumfen var posisjonen blitt denne

 

Hjerter 4 ble spilt fra nord, hva skulle øst kaste på den?

Spar konge var helt åpenbart en dårlig ide, så da måtte det vel forsvinne en ruter, kaninen kastet kløver 10.

Nå var kaninen ganske sikker på fordelingen så han spilte ruter ess fulgt av ruter til kongen. Med den hyggelige sitsen kunne han så ta for ruter 10 og ruter 7 som sine to siste stikk og 12 totalt!

Ganske fantastisk, både å melde slem men ikke minst å spille den hjem etterpå!

1 Comment

  1. Du glemte å påpeke det beste med hele historien, nemlig at han klarte å få siste stikk på ruter 7 i klubben med samme navn! Det, kombinert med spillets særegenhet for øvrig, burde kvalifisere til minst 2 øl! 😀

Kommentarer er lukket.