Marit Sveaas IBT | Norgesmesteren fra 70-tallet med comeback

Rolf Karlsen - Norgesmester for lag i 1976 og 1979 for BK Tempo Halden

Marit Sveaas IBT 2018 ble en massemønstring med 180 makkerpar på startstreken. Jeg var imponert over hvor lett arrangementet fløt, vi har en dyktig stab til å arrangere turneringer i Norge.

Hver runde møtte vi dyktige spillere i alle aldre. Mange internasjonale størrelser deltok og mange av våre unge talenter fikk prøvd seg mot de beste, det er slike turneringer som gir muligheter til utvikling.

Men den gledeligste overraskelsen var da vi fikk besøk av to godt voksne karer ved bordet. Jeg hadde ikke møtt noen av de tidligere, men de var både hyggelige og spilte kortene sine rett så bra. Jeg blir alltid nysgjerrig når folk rundspiller meg uten at jeg har møtte de før, særlig norske bridgespillere på toppnivå har jeg ofte møtt før.

Den hyggelige mannen kunne presentere seg som Rolf Karlsen, jeg hørte på dialekten at han var fra Østfold og forsto at dette var en kar som hadde hatt en pause fra bridge de siste 20 årene. Rolf spilte på det dyktige Halden laget som vant NM på 70-tallet, selv hadde han vunnet to NM. Det var kanskje ikke så rart han tok de muligheter kortene og vi ga han ved det grønne bord.

På dette spillet fikk jeg en utspillsprøve som jeg ikke besto, kanskje du er bedre enn meg?

 

Mye tyder på at Rolf Karlsen har en god hånd med solid spar. Blindemann har slått av to ganger, 3 kløver var såkalt second negative (0-4 uten ess eller konger). Hva ville du spilt ut fra mine kort?

 


Jeg valgte kløver dame. Ingen av fargene var særlig fristende, jeg vurderte en trumf, men fryktet at makker kunne ha en honnør som ble fanget opp. Kløver dame virket ganske sikkert med D kn 9 på min hånd når jeg vet at blindemann ikke har noen store honnører.

Det var selvsagt helt på trynet, kortene så ut som dette

 

Rolf Karlsen var ikke sein om å gripe sjansen. Han vant med kløver ess, tok fem runder trumf før han fortsatte med kløver konge og kløver. Jeg vant med knekten, men hjerter tilbake kunne Rolf trumfe på hånden fulgt av kløver til tieren og ruter til kongen.

11 stikk var selvsagt toppnotering for Karlsen og utspillstatistikken min fikk seg en god knekk. Men hyggelig var det å møte den gamle mester, jeg håper han blir en gjenganger i turneringsbridgen fremover.  Rolf Karlsen – Kent Karlson spilte seg for øvrig inn til en sterk syvendeplass i Marit Sveaas IBT. 

hvis du hadde spilt ut en liten spar måtte spillefører gått opp på nieren for å vinne sin kontrakt. Hjerter i utspill ville også gitt spillefører en vanskelig vei, men kontrakten kan vinnes i 10 stikk uansett. I praksis ville den nok gått beit.