EM LAG | Ruter kongen som satte ut franskmannen

Det er av og til sånn at det dukker opp et kort fra motspilleren du aldri hadde trodd skulle komme. Fra oppgjøret mot Frankrike har jeg hentet dette spillet hvor en overraskende vri ga franskmannen en tapende mulighet som han greip med begge hender.

Se bare her

 

2 NT er urokkelig hvis spillefører leser sitsen. Ulf startet motspillet med kløver 3 som spillefører vant med damen. Hjerter til ess ble fulgt av hjerter til damen. Hjerter knekt vant jeg med kongen.

Det var lett å se at har var det vanskelig å hente mer enn to stikk i spar, ett i hjerter og to i ruter hvis fargen var fordelt 4333. Men var det ikke en mulighet til å skape litt uro for spillefører?

Jeg fant ut at eneste mulighet var å treffe Ulf med ruter knekt, hvis jeg kunne skape en illusjon kunne det være spillefører fikk en alternativ spilleplan som ikke ville lykkes.

Jeg vridde derfor RUTER KONGE!

Bessis tittet litt rart på meg, men stakk med ruter ess. For å vri ruter konge måtte jeg vel ha KJ9x og ettersom jeg hadde åpnet var spar ess garantert hos meg. Spar dame kunne være hos Ulf, Bessis ville derfor ikke spille liten spar mot knekten, men han gikk for et innspill i stedet.

Ruter til damen ble nå fulgt av kløver ess og hjerter 10 for å eliminere sidefargene hos meg.

Nå tittet han spent på meg idet han fridde seg med ruter til min knekt, men nei der dukket Tundal opp med ruter knekt. Han kunne ta to stikk i kløver og avslutte med spar igjennom kongen til min E D kombinasjon for en beit. Norge gikk en beit i 2 spar i lukket rom, det ble derfor et uavgjort spill. 

Thomas Bessis er en fin fyr, han gratulerer med fint motspill og smilte pent.