EM LAG | Danmark med relepresisjon til slem

Michael Askgård - Danmark

Kasper Konow – Michael Askgård er et rutinert dansk makkerpar. De har i en årrekke benyttet Grøtheims meldesystem Relepresisjon. Det er forløperen til systemet jeg og Ulf bruker så det var ekstra spennende når vi satte oss ned som motspillere i EM.

Det tok ikke lang tid før relene fikk fart på seg, se bare her

 

Askgård fant i tur og orden ut av makkers fordeling og honnører. Han kunne se det var fare for gjennomspill i hjerter hvis kontrakten kom på østs hånd og la den perfekt i 6 ruter for å unngå det.

Spar i utspill kunne se ekkelt ut, men nå var det bare å ta ut trumfen fulgt av kløver fra topp og når fargene ordnet seg ble det 1390 til Danmark.

Heldigvis for Norge meldte Boye og Espen 6 NT med hjemgang så det ble 2 imp gevinst, men jeg vil like fult gi skryt til danskene etter et fint meldingsforløp.

Kampen endte noe heldig med Norsk seier 13-7

3 Comments

  1. Du sier «en» konge. Betyr det at hånda kunne hatt sparkongen og ikke kløverkongen? Hvis så, er jeg ikke like imponert over de danske releene. EKDx-xx-x-Exxxxx blør selv i 5kl eller 5ru vel?
    Et naturlig system tror jeg bør klare å sette kløveren som trumf senest på 4-trinnet. Så er det mange som bruker 4sp i stedet for 4NT som Blackwood, i alle fall når kløver er trumf (fornuftig).
    Da kan en spørre i 4sp og finner ut om makker har de tre nødvendige essene. Skulle han svare to ess uten kløverdame (den har vi selv), er svaret 5ru og da passer vi 🙂

    Jeg mener å vite at du og Ulf kan sleminvitere i en ønsket farge etter at fordelingen er kjent. Da kan sikkert dere finne ut om den vitale kløvekongen er på plass eller ikke. Noen ganger er det ikke ANTALL honnører som er det viktigste, men at honnørene er i bestemte farger.

    • Stemmer det, vi har et annet slemsystem med cuebids som vi mener gir bedre kontroll. Men dette må de enkelte makkerpar selv se hva som passer sitt bruk 🙂

Kommentarer er lukket.