Motspillsprøve fra København!

Roar Voll - Skarp i blikket

Roar Voll har sendt oss en motspillsprøve fra Copenhagen Bridge Invitational. Du må skjerpe sansene og følge med, så ser vi om du hadde gjort det bedre i A finalen enn våre beste menn?

Etter makkers 12-14 nt i åpning gikk nord litt hardt på til 4♠. Makkers utspill er kløver ess fulgt av kløver konge (syd følger begge gangene) før makker vrir spar knekt som blir stukket med blindemanns konge. Spar dame i neste stikk kaster vest en kløver på.

Nå følger ruter konge og det er din tur, hva legger du nå?


Bridgespilleren Roar Voll (født 1962) var en av mange som fikk sin skolering på Sunndalsøra i miljøet rundt ildsjelen Harald Dalager på 70- og 80-tallet. Miljøet var helt unikt med stor rekruttering fra skolen og vi ser flere av dagens toppspillere som feks Ulf Tundal, Ole Berset og Bjørn Olav Ekren som alle fikk sin bridge ABC i dette miljøet.

Roar jobber til daglig som Administrerende Direktør i Alvdal Skurlag. «Skurlaget» er en av Norges ledende leverandører og produsenter av trelast. Roar har gjort stor suksess med å endre det tradisjonelle sagbruket til nå å være en ledende og fremtidsrettet aktør i den tradisjonsrike trelastbransjen. Alvdal Skurlag har mer enn doblet seg under Roars ledelse og han håndterer rundt 100 ansatte og 200 millioner kroner i årlig omsetning.

Som bridgespiller har Roar vært enorm. Landslagsspill og mesterskapsmedaljer er det nok av. Roar har vunnet NM lag, NM Par og Seriemesterskapet. Han har til og med vunnet NM Medaljer som makker til redaktør Kvangraven!


Roar Voll rister litt på hodet av seg selv når han forteller at han stakk ruter konge. Alle kortene så slik ut.

Dermed var det en enkel oppgave for Børre Lund å lokalisere hjerter dame for hjemgang i sin kontrakt, noe som ga Molberg-Lund 180 imps.

Ser dere feilen?   Roar «visste» makkers fordeling var 1-3-4-5 eller 1-4-3-5. Teller han poeng vet han dette står på å treffe hjerter dame, evt om makker kan ha hjerter ess, men da går det ned uansett.

For å gi spillefører mulighet til å gjøre feil skulle Roar lagt liten ruter på kongen (i tempo). Nå vil jeg tro sjansene er gode for at spillefører kan tippe feil og spille på ruter ess hos vest og hjerter dame hos øst. Da seiler han hjerter knekt i neste stikk og noterer seg for en beit.

Men du var vel våken og klarte prøven?